Top Banner
Nasrudeen en Danny schrijven geschiedenis met de starting gate ------------- 1e Deca Challenge succesvol afgerond ------------- Formula nieuwe kampioen Surinaamse Troefcallbond
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
donderdag, 06 juni 2013 09:43

Anviti Adhin

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Drie sporten, driemaal nationaal kampioen: Veelzijdige Anviti Adhin ‘on top’

Anviti Adhin mag zich sinds kort de nationaal U-14 tenniskampioen noemen. Opmerkelijk bij de dertienjarige tennisster is haar drang om te leren en te winnen. Dat heeft ze niet alleen in tennis, maar ook in schaken en taekwondo, waar ze uitblinkt. “In het seizoen 2012/2013 is ze in alle drie sporten nationaal kampioen van Suriname”, zegt haar trotse vader.

Dat ze nationaal kampioen geworden is in drie verschillende sporten is uitzonderlijk knap. Het jonge meisje traint voor elke discipline enorm intensief. "Taekwondo is wel mijn lievelingssport", zegt ze zelf.

Adhin sport al sinds haar achtste op een intensief en hoog niveau. "Ze heeft er nog steeds enorm veel plezier in en de grootste voldoening haalt ze uit wedstrijden die ze wint van jongens", aldus haar vader.

In 2011 werd de toen elfjarige Anviti als jongste meisje de trotse bezitter van de eerste dan. In dat jaar werd ze voor het eerst nationaal kampioen taekwondo in haar leeftijdscategorie. "Het jaar erop werd ze semikampioen om dit seizoen terug op het hoogste trapje te staan in de gewichtsklasse tot veertig kilogram", vertelt haar papa. Ze traint drie tot vier keer per week bij de taekwondoschool van Eric Lie en als er kampen op het schema staan kan de intensiteit oplopen.

Anviti is ook schaakkampioen bij de U-14; ze wist jongens te verslaan op weg naar de hoofdtitel. Adhin is sinds twee jaar aangesloten bij de Combinatie Schaakvereniging en traint daar twee tot drie keer per week. "Ik vind de lessen van de Cubaanse en Surinaamse leermeesters zeer leerrijk. Ze helpen mij om mijn niveau op te krikken", zegt de jonge schaakster. Ook in deze sport heeft ze internationale successen geboekt. Een prestatie die wordt toegeschreven aan het lezen van schaakliteratuur en het bezig zijn met computerschaakprogramma's.

Nationaal tenniskampioen van Suriname in de U-14 klasse is de jongste toevoeging aan Anviti's rijke palmares. Tennis beoefent ze vanaf haar tiende. "De concurrentie is enorm zwaar, maar toch blijft ze doorzetten en won ze de titel. Drie tot vier keer trainen per week is ook voor deze sportprestaties noodzakelijk", vertelt de vader. Anviti traint bij de sportvereniging Oase en het combineren met school lukt aardig, omdat ze op het Hoogedoorn Atheneum zit en te voet naar de tennisvelden kan.

De veelzijdige sporter houdt ook van zaalvoetbal, tafeltennis en zwemmen en als ze nog ergens wat vrije tijd vindt gaat die naar lezen, studeren of computerspelletjes. Toch mag het vele trainen in combinatie met school zeker niet onderschat worden. "Soms is het zeer moeilijk, maar door een goede planning en schoolwerk voor te bereiden op vrije dagen lukt het wel."

Anviti: "Ik hoop om later dokter te worden en te specialiseren." Haar doorzettingsvermogen en leergierigheid zal ze kunnen gebruiken om haar droom na te jagen. Zo kan ze het succes nastreven van haar idolen, Cristiano Ronaldo en Rafael Nadal.

Bron: Thomas Laureys

Lees 2171 keer
Marsosur