Top Banner
Brain Evelyn scoort gouden doelpunt voor Natio U17 ------------- Nationaal badminton circuit 2017 ------------- Real Madrid haalt opgelucht adem ------------- Hamilton is volgens Bottas te kloppen ------------- PSG vernedert Barça
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
vrijdag, 03 januari 2014 08:27

Jairzinho Rozenstruik a.k.a BIGI BOI

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Jairzinho Rozenstruik aka BIGI BOI. Wie kent hem niet. 1 van SMEsport poster boy's. Op 17 maart 1988 zag hij het levenslicht in Paramaribo. Onwetend dat hij zou uitgroeien tot Suriname's beste kickbokser. Of hij sparringpartners had toen hij opgroeide was zeker. Bigi is het middelste kind tussen 2 broers en 2 zussen. Omdat Jairzinho als kind al zeer sterk en groot was kreeg hij de bijnaam ‘Bigi Boi’. Om stoer te kunnen zijn begon Jairzinho te trainen. Hij wilde kickboksen en ging ervoor! 

Jairzinho Rozenstruik is toen op achttien jarige leeftijd binnengestapt bij een buurthuis in Renz, waar Thaiboks lessen gegeven werden. Deze sportschool is later getransformeerd in de sportschool genaamd The Gym. Eenmaal actief in de sportschool werd hij al snel ontdekt door een top coach van VOS Gym Amsterdam, Michael Babb. Getraind door Babb kwam hij uit voor de House of Legends onder leiding van Ivan Hipolite. Jairzinho Rozenstruik komt nog steeds uit in wedstrijden voor deze sportschool. 

Na 3 maanden trainen stapte Jairzinho Rozenstruik dus voor het eerst de ring in. Zijn eerste wedstrijd verloor hij. Dit gaf hem alleen maar meer inspiratie om nog harder te gaan trainen voor zijn volgende partij. Die wedstrijd wist hij vroegtijdig op K.O. te winnen. Dat was het begin van de jonge Surinaamse ‘Bigi Boi’, die zich later ontplooide als een ware KO specialist waar men rekening mee moet houden. Hiermee heeft hij zich zowel nationaal als internationaal op de kaart gezet. Inmiddels vecht hij niet alleen in Suriname maar ook in Europa op grote gala's welke wereldwijd op televisie te zien zijn. 

Naast het werken aan zijn internationale carrière is Jairzinho Rozenstruik actief bezig om de Surinaamse jeugd te stimuleren van de straat af te blijven, door aan sport te doen en ze de gelegenheid te geven om Suriname op een waardige manier te vertegenwoordigen in het buitenland zoals hij dat zelf momenteel doet. Dit doet hij door in zijn sportschool, 'Fighting Titans Suriname' ruimte te bieden aan jongeren om te sporten. Inmiddels telt zijn school al een aanzienlijk aantal getalenteerde boksers. Om de Surinaamse vechtsporters op de kaart te zetten organiseert Bigi Boi 2 keer per jaar een Thaiboks Gala. 

Volgens Bigi is er veel talent in Suriname. Alleen ze moeten de kans krijgen omdat te ontwikkelen. In Suriname heb je zeker goede trainers die je kunnen brengen en de techniek kunnen leren, maar als je echt met de top wil gaan meten en verder wilt komen dan heb je ervaren trainers en coaches nodig die weten hoe het spelletje tactisch en strategisch in elkaar zit. 

Jairzinho droomde groot en werkte ernaar. Ijzeren discipline en inzet, daar mogen jongeren een voorbeeld aan nemen. Hij klimt nog steeds en werkt er keihard voor. Soema na Basi? BIGI BOI!

Lees 2956 keer Laatst aangepast op vrijdag, 03 januari 2014 15:56
Marsosur